6 spørgsmål, der skal stilles, når du vælger et boliglån

Så du har brug for nogle penge til uventede udgifter. Taget tog en lækage, dækket rodet igennem, og en ny familietilsætning strammede boligarealet. Du købte for meget jul på kredit nu er regningerne overvældende. Junior blev accepteret til den Ivy League -skole. At tappe ind på din egenkapital kan hjælpe med at lette din økonomiske byrde. Før du beslutter dig for at låne, skal du først stille dig et par spørgsmål.

1. Har jeg brug for et hjemmekapitallån eller en hjemmekreditlinje?

Hvis renten er lave, er et lån et smartere valg. Du kan låne det fulde beløb på én gang få en fast sats på hele beløbet. Fordelen giver dig mulighed for at vide, hvor meget du skal budgettere til månedlige betalinger.

På den anden side giver en kreditlinje dig mulighed for at låne fra en roterende kreditlinje med variable renter. Du får adgang til pengene ligesom en kontrolkonto ved at skrive en check for købet. Derefter udbetales det anvendte beløb tilbage. Hvis satserne svinger, vil dine betalinger også.

2. Er der begrænsninger for, hvordan jeg bruger de lånte penge?

De fleste lån og kreditlinjer kan bruges til en række ting. Uanset om du vil konsolidere al din gæld til en, gøre nogle boligforbedringer eller betale for universitetsundervisning, kan et kapitallån eller kreditlinje være svaret.

Sørg for at spørge dig selv, om du har råd til de ekstra betalinger. Er dit budget fleksibelt nok? Vil tilføjelse af en anden betaling ikke foreklive et stramt budget?

3. Hvordan finder jeg den bedste rente?

Din bedste indsats for at bestemme de forskellige renter, der tilbydes af finansielle serviceselskaber, er at shoppe rundt. Stil spørgsmål. Prøv at finde et firma, som din komfortable driver forretning med. Se efter dem, der ikke opkræver ansøgningsgebyrer. Spørg om at opkræve en straf for tidlig udbetaling.

4. Hvad er lånets løbetid? Er det bedre at få en periode på 5-10 eller 15 år?

Du vil afgøre, hvad din økonomiske fremtidige strategi er, når du beslutter sig for lånets løbetid. Hvis du planlægger at gå på pension, kan du muligvis bede om en kortere sigt. Jo længere dine lånevilkår, jo lavere er dine månedlige betalinger.

5. Er der nogen skattemæssige fordele ved at låne med et boliglån?

Der er mange gode skattemæssige fordele ved boliglån og kreditlinjer. Renterne er fradragsberettiget på din føderale indkomstskat. Sørg for at konsultere din skatterådgiver, før du ansøger om et lån for at være sikker på fradragene.

6. Er låneansøgningen lang, og hvor længe før jeg får et svar?

Flere og flere långivere tillader forbrugere at ansøge om lån over telefonen eller på internettet. Det kan tage så lidt som 10 minutter for ansøgningsprocessen. Og mange forgodkendelser kan leveres om et par timer. Den endelige godkendelse tager ofte hvor som helst fra 5 – 10 dage, mens man evaluerer dit hus finder sted. Ofte kan hele processen afsluttes uden at forlade dit hjem med endelige dokumenter og kontroller sendes via mailen.

At tappe ind i din egenkapital for at lette økonomiske byrder kan være en god idé. Lav dine lektier. Shoppe rundt. Opret dit budget. Brug pengene til det, du har brug for.

Video: The paradox of choice | Barry Schwartz