Hvor er lykke?

Bevæger du dig gennem livet, at det hver dag er det samme? Ligesom nogle gentagne mønster, der foregår og fortsætter? For nogle mennesker er der ikke noget nyt at gøre under solen og intetsteds at gå. Alt er bare kedeligt, kedeligt, kedeligt. De arbejder så hårdt for at tjene nok penge til at spille, men alligevel går deres spilletid så hurtigt. Lid fem dage, nyd to dage. Nogle gange for at bryde monotonien søger de spænding gennem rusmidler (alkohol, røg), sex og endda stoffer. For disse midlertidige fornøjelser føles det spændende, mens det sker, men når det først er forbi, sætter det samme mønster af meningsløshed ind, og de efterlades og tænker, “Hvornår kan jeg få det næste højt?”

Måske vil du genkende denne scene … to gamle mænd sidder på en bus. Når bussen går forbi Red-Light-distriktet, siger den ene gamle mand til den anden, “Hej … vil du ikke se kyllingerne (prostitueret) i dag?” Den anden mand løfter et øjenbryn … en gnist i hans rynkede øjne, “Ja, ja, jeg går i eftermiddag!” Den første gamle mand smiler og siger: “Du har ikke engang medbragt din medicin, hvordan kan du gøre det?”

For nogle mennesker er deres lyst så stærk, at de låner penge fra familie og venner, bare for at besøge bordeller. Du vil se dette mønster hos narkomane. Stofmisbrugere, sexmisbrugere, alkoholmisbrugere. De leder altid efter den større spænding og den næste høje, og det er det, der sætter deres liv på en nedadgående spiral. De spilder deres tid, energi og penge i stedet for at bruge den til at opbygge succes.

For at livet skal have zest, har alle brug for den naturlige følelse af drivkraft, forventning og spænding. Når man ikke ved, hvordan man får det naturligt, kan man ty til laster for at stimulere den følelse af at være fuldt levende og desperat forsøge at bringe en vis mening i livet. Men du ser, lykke er inden i dig … Hvis du ikke kan tilfredsstille dine ønsker, er den anden vej til lykke at frigive dem. Slip det, du skal have. Shakyamuni Buddha sagde, at “alt ønske fører til lidelse …” lidelse, fordi du higer efter, hvad du ikke har. Og lad mig spørge dig om dette: Er denne længsel selvoprettede? Eller noget pålagt dig af omverdenen? Måske er det omverdenens skyld, fordi andre mennesker fortsætter med at flagre deres luksus og eksotiske oplevelser. Men helt sikkert skaber vi denne længsel inden for os selv. Det er inden for vores magt at kontrollere det eller frigive det helt.

Lord Richard Layard, professor fra London School of Economics, en førende lykkeforsker, siger: “Lykke er en balance mellem dine forventninger og dine opnåelser. Den ene måde er at få det, du vil. Den anden, kan lide det, du får.”

Mange af vores ønsker er forkert placeret. Vi tror, ​​at det at få dem bringer os lykke, men det er en illusion. Disse forkert placerede ønsker er intet andet end midlertidige fornøjelser. Du behøver ikke at tilfredsstille dine ønsker for at være lykkelige; Du behøver kun frigive dem. Har du brug for opmærksomheden fra det modsatte køn? Nej, når du bliver ældre, vil dine kropsdele falde, og det modsatte køn vil være mindre opmærksomme på dig. Skal du blive lagt for at være lykkelig? Nej, når du bliver ældre, vil dine sexhormoner mindskes, og det vil også dit ønske om at parre sig. Skal du vente til du har en million dollars? Nix. Historisk og verdensomspændende forskning viser, at over 15.000 dollars om året er højere indkomst ingen garanti for større lykke.

De mennesker, der har det godt hver dag, uden at ty til laster, har en mental egenskab til fælles. De har en drøm, og de ved, hvad de vil opnå i livet. Denne følelse af formål driver dem; giver mening til deres eksistens. De har opdaget deres sjæls kald og lever livet fuldt ud ved at følge det. Dette er forskelligt fra dem, der er ‘festdyr’, “at leve livet fuldt ud” ved at drukne i øredøvende musik og ryste, indtil solen stiger op … det lever ikke, det er ved at dø.

Hvis du vil finde ægte mening og lykke i livet, er du nødt til at afsløre dit livs formål. For hver af os har en unik skæbne. En sti gjorde specielt til dig at gå på denne rejse gennem livet. Følg det, og du ankommer til paradis. Ignorer det, og du fortsætter med at vandre … spilder tid og selve livet.

1. Du skal vide, hvad du er lavet af. Dine talenter, styrker og evner.

2. Lav en vision for dig selv, og visualiser den drøm i dit sind.

3. Udarbejd en plan, der sætter dine mål og beslutter, hvilke handlinger du skal tage for at nå dem.

4. Fortæl dine nærmeste venner om det, og forpligt dig til at tage fem af de planlagte handlinger hver dag for at opbygge din drøm.

Når du ser, at dine handlinger skaber resultater, vil det være en naturlig kilde til spænding og inspiration. I stedet for at bruge tid, energi og penge på laster, investerer du det i at skabe en opadgående spiral af succes. Ved at frigive dit ønske om midlertidige fornøjelser sparker du din dårlige vane ud af døren. Ved at vælge at leve dit formål og besvare din sjæls kald, slipper du fri fra Monotony Chains og finder sandhed, mening og lykke i livet.

Video: TORSDAGSFOREDRAG // LYKKE