Jagter du den undvigende sommerfugl af lykke?

For mange mennesker er lykke en undvigende sommerfugl i livet i livet. Forestil dig et lille barn i haven på en sommerdag. Barnet ser en smuk sommerfugl, der fløj fra blomst til blomst. Med øjnene på forundring vil barnet se det tæt på, røre ved det og holde det i deres hænder. Barnet går mod den blomst, som sommerfuglen hviler på, med arme ud strakt, kun for at finde, når han bare kommer inden for rækkevidde, flytter sommerfuglen til en anden blomst. Ubesættet følger barnet sommerfuglen til den næste blomst, og derefter den næste, men sommerfuglen forbliver altid lige uden for rækkevidde.

Som voksne kan lykke virke ligesom den sommerfugl, altid bare uden for rækkevidde. Det bliver næsten en besættelse, og ordene “hvis kun …” bliver en stadig større del af vores tanker og ordforråd. Hvis jeg kun havde flere penge, ville jeg være glad, hvis jeg bare var i et godt forhold, ville jeg være glad, hvis jeg bare kunne have et andet job ……… .og listen fortsætter. Selv hvis vi opnår en af ​​vores “hvis kun” ønsker, er den lykke, vi søger, stadig lige uden for vores rækkevidde. Sandheden om ordsproget “græsset er altid grønnere på den anden side af hegnet” bliver vores fokus og opfattelse. Hvis dette bliver vores fokus, finder vi, at utilfredshed og ulykke i stigende grad fortsætter med at vokse i vores liv og erfaring.

Ulykke i os kan ikke være helt tilfreds med eksterne begivenheder eller omstændigheder. For at finde lykke i livet skal vi først være i fred med os selv internt. Eksterne begivenheder og omstændigheder kan bringe os lykke i øjeblikket, men de har ikke en varig effekt på vores indre selv. Livserfaring bringer en blanding af gode og dårlige omstændigheder til alle. At stole på livets oplevelser for vores kilde til lykke ville betyde at leve livet i en konstant følelsesmæssig rutsjebane.

Lykke kommer indefra. Den indre tilfredshed, der overlever rutsjebanen, har sine rødder dybt inde i vores væsen. Kilden til lykke kommer fra at finde og omfavne, hvem vi er som person, og lever et liv med formål. Vi er nødt til at finde fred i alle aspekter af vores liv- det fysiske, mentale, følelsesmæssige og åndelige. At opdage accept, formål og fred i alle disse områder vil give en følelse af færdiggørelse i livet. Hvis vi forsømmer et af disse områder, oplever vi en følelse af tomhed og føler, at der mangler noget. Der er ikke et solidt fundament for at opbygge lykke indeni, men vi begynder derefter typisk at forsøge at udfylde denne ufuldstændighed ved at lede efter eksterne løsninger. Det er det punkt, hvor vi kan falde i syndromet ‘undvigende sommerfugl’ og opleve en sådan frustration.

Er lykke en undvigende sommerfugl til dig? Brug lidt tid i stille refleksion. Forsømmer du en af ​​de fire vigtige dele af, hvem du er, og oplever en følelse af tomhed indeni? Jo mere du opdager, omfavner og accepterer din unikke og formål, jo mere vil du opleve sommerfuglen af ​​lykke, der lyser på din skulder.

Video: Bob Lind Elusive Butterfly