Største krydstogtskib til 6400 venner

Miami-baserede Royal Caribbean International, verdens næststørste krydstogtslinje, annoncerede den 6. februar 2006, at det havde bestilt det største og dyreste krydstogtskib i verden, et skib på 1,24 milliarder dollars, der kan holde op til 6.400 passagerer. Det skal navngives Project Genesis.

Dette skib, der er planlagt til at være afsluttet i efteråret 2009 af Shipbuilder Aker Yards of Oslo, vil være 220.000 brutto register tons. Et brutto register ton, et standardmål for et skibs størrelse, er en volumenenhed lig med ca. 100 kubikfod. Det skal bygges på et finsk værft.

Aker skal betales 900 millioner euro (1 milliard dollar) for at bygge skibet, hvilket gør Project Genesis til det dyreste skib, der nogensinde er beordret i historien om kommerciel skibsbygning. Tallet på 1,24 milliarder dollars inkluderer alle udgifter, der kræves til indvendig efterbehandling af skibet. Royal Caribbean -kontrakt med Aker inkluderer en mulighed for et andet skib.

Richard Fain, formanden og administrerende direktør for Royal Caribbean sagde om projektgenesis, “Det er spændende at tage et så kæmpe skridt ind i fremtiden. Projektgenesis er virkelig et bemærkelsesværdigt skib. Det dristige design, dristige innovation og teknologiske fremskridt vil glæde vores Eksisterende kunder og hjælper os med at trække nye. “

Aker Yards Finland bygger i øjeblikket Royal Caribbean’s “Freedom” -klassefartøjer. Imidlertid vil Project Genesis -skibet være 43 procent større end den nuværende rekordholder, “Freedom of the Seas”, som i øjeblikket er under opførelse og planlagt til at være færdig i april 2006.

Det største skib, der i øjeblikket er i drift, er Queen Mary 2, ved 151.400 brutto register tonsvis. Det ejes af Cunard Line, en enhed i Carnival Corporation, som er verdens største krydstogtskibsfirma. Den britisk-registrerede foring er 1.132 fod lang, mere end 236 fod høj og kan indeholde 2.620 passagerer. QM2 er i stand til at krydse Nordatlanten med en hastighed på 30 knob. Den 14-dages pigen fra 2004 fra Southampton, i det sydlige England, til Fort Lauderdale, Florida den 12. januar 2004, blev helt udsolgt måneder før afgang.

QM2 har 17 dæk, der holder fem svømmeforbindelser, fejende trapper, en storslået balsal, et 360-graders promenade-dæk og mange luksusbutikker. Cunard Line byggede skibet i håb om at genoplive Glamour of Ocean Loans, hvis mystik stort set er blevet fordrevet siden Jet Travel foretog ture over Atlantic Rutine.

En envejs passage fra Southampton til New York spænder fra $ 1.817 til $ 28.000 pr. Person, afhængigt af den valgte kabine, samt en daglig serviceafgift.

Den originale dronning Mary blev lanceret i 1934 på Southampton af dronningens bedstemor – dronning Mary, kone til King George V. Dette skib var lidt mere end halvdelen af ​​størrelsen på den nye model. I den anden verdenskrig blev både dronning Mary og dets søsterskib, dronning Elizabeth, malet grå og tjente som troppeskibe, da de var hurtige nok til at overskride tyske U-både. Winston Churchill sagde senere, at den militære brug af disse to skibe forkortede krigen med et år.

Skibet blev pensioneret i 1967 og solgte til private investorer. Det er nu forankret permanent som et havhotel i Long Beach, Californien.

QM2 tog titlen på verdens største krydstogtskib fra Royal Caribbeans 1.020 fodlange Liberia-registrerede “Voyager of the Seas”, der blev lanceret i 1999.

Som et tegn på, hvor meget passagerskibe, der er steget i størrelse i løbet af dette århundrede, er QM2 tre gange så stor som Titanic, som ved 46.300 tons og 800 fod blev kaldt det “største bevægelige objekt bygget af mennesket”, da han blev lanceret i 1911 . Imidlertid er alle de gigantiske krydstogtskibe relativt små sammenlignet med den største af alle skibe – en 564.700 ton supertanker Seawise -kæmpe bygget i 1979 og nu kaldet Jahre Viking.

Et skib, der stadig er i planlægningsfasen, ville dværge alle nuværende havgående fartøjer: frihedsskibet. Det er i det væsentlige en plan for en flydende by, en kæmpe pram, der langsomt ville cirkle kloden hvert 2-3 år. Ved 4.320 fod (1,317 meter) lang, 225 fod (221 m) bred og 340 fod (103 m) høj, er skibet højere end længden af ​​en fodboldbane og bredere end to fodboldbaner, der er sammensat.

Det ville indeholde 18.000 ejerlejligheder for fuldtidsbeboere, der spænder fra $ 180.000 til $ 2,5 millioner, inklusive et lille antal premium-suiter, der er prissat til $ 44 millioner. 3.000 kommercielle enheder til leverandører vil også blive tilbudt i en lignende prisklasse. For deltidsbeboere vil der være 2.400 tidsdelingsenheder og 10.000 hotelenheder. Det vil også indeholde et casino, et færge-transportsystem, en medicinsk facilitet, der tilbyder både vestlig og østlig medicin såvel som forebyggende og anti-aging medicin. En landingsstrimmel til små jetfly dækker toppen. En ombordskole giver studerende en chance for at tage en feltrejse ind i et andet land hver uge til akademiske formål eller at konkurrere med lokale skoler i sportsbegivenheder. Der vil også være et internationalt handelscenter for at give ombord virksomheder og butikker mulighed for at vise og sælge deres produkter i et andet land hver uge. Mere end 100 hektar udendørs park, rekreation, træning og samfundsrum er også planlagt.

Norman Nixon, der udviklede ideen til det massive skib, har estimeret, at det vil tage cirka tre år at gennemføre, når konstruktionen begynder. Indtil videre har dette ambitiøse projekt ikke været i stand til at tiltrække tilstrækkelige investeringsfonde til at komme ud af tegnebrættet.

Video: Lego School