Tip og tip til, hvordan man ansøger om et lån

Hvis du overvejer at få et lån, skal du vide om det grundlæggende, før du kommer i gang. Hvis du forstår de grundlæggende doser og ikke lån, vil du være bedre rustet til at finde det bedste lån til dine behov. Uanset hvilken type lån du ansøger om, skal du følge disse grundlæggende regler for at hjælpe dig med at finde den bedste aftale:

Shoppe rundt

Når du søger efter et lån, lønner det sig at gøre din research. Se efter så mange passende långivere som du kan, så du kan finde den allerbedste aftale. Der er mange online -sider, der giver dig mulighed for at sammenligne lånesatser fra en række långivere. Udover at se online, så tjek også dine high street banker og pantelångivere for tilbud. Husk dog, at hvis du beder om et detaljeret tilbud, bliver långiveren nødt til at se på din kreditrapport. For mange långivere, der ser på din kreditrapport, kan påvirke dens rating, så foretag generelle forespørgsler, indtil du er sikker på, at långiveren er det rigtige for dig.

Se ud over apr

Når du handler efter et lån, skal du se forbi de salgsfremmende APR -priser og betingelser og spørge långiveren, hvad de månedlige tilbagebetalinger er. Lave APR -satser er gode, men du er nødt til at finde ud af, hvilken sats du faktisk kan modtage, hvad tilbagebetalingsbetingelserne vil være, og hvis der er yderligere gebyrer. Tænk på de samlede rentebetalinger på lånet snarere end kun de månedlige betalinger.

Se på beskyttelse

Når du tager noget lån, lønner det sig at have beskyttelse på plads, hvis du bliver syg eller bliver arbejdsløs. Se på omkostningerne ved at tage et sådant dækning, både med långiveren og med andre virksomheder. Sørg også for, at du har brug for alle dækningsgenstande, da nogle af de ting, såsom sygdom eller ulykker, kan være dækket af din nuværende arbejdsgiver.

Undgå at bruge sikkerhed

Prøv om muligt at undgå at tage sikrede lån. Hvis det beløb, du har brug for at låne, er lille, eller du har god nok kredit til at låne uden sikkerhed, skal du gøre det. Selvom usikrede lån har højere satser, er de mindre risikable, fordi dit hjem ikke er i fare, hvis du ikke kan foretage betalingerne.

Kontroller og dobbeltkontrol

Før du underskriver aftaler, skal du kontrollere og dobbelttjekke alle betingelserne og lille print. Nogle långivere vil sætte de mest ugunstige klausuler i aftalen på et sted, du måske overser. Se på, hvad der sker, hvis du går glip af betaling, eller betalingen er sent, og hvis der er yderligere sanktioner eller gebyrer, såsom gebyrer for tidlig tilbagebetaling.

Få korte vilkår

Prøv at tage et lån ud i den korteste periode, du har råd til. At tage lån ud over 10 år eller mere kan være risikabelt, og du kan ikke være sikker på, hvad din økonomiske situation vil være på det tidspunkt. At tage et langsigtet lån til ejendom er selvfølgelig acceptabelt, men er det noget, du virkelig vil gøre bare for at købe en bil eller betale for et ægteskab? Jo længere tidsperioden er, jo mere skal du betale tilbage.

Uanset hvilken type lån du vil komme ud, skal du sørge for, at du ved, at du har råd til at foretage tilbagebetalingen, og at det at tage lånet vil hjælpe dig økonomisk.

Video: Sådan søger du SU: Godkend låneplan